Návštevnosť na vyhliadkovej veži na Dubni pri Žiline bude merať sčítač


Foto: Návštevnosť na vyhliadkovej veži na Dubni pri Žiline bude merať sčítač

Viac než dvadsaťsedemmetrová vyhliadková veža na Dubni slúži turistom už dva roky, v septembri na nej nainštalujú sčítač, vďaka ktorému bude možné sledovať počet návštevníkov.

Sčítacie zariadenia sú populárnym spôsobom, ako prevádzkovatelia môžu merať intenzitu turistov. Niekoľko sa ich nachádza už aj v Žiline, príkladom sú sčítače v Budatínskom parku či na neďalekej cyklotrase, ktorá vedie práve popod Dubeň.

Nový sčítač umiestnia desaťposchodovej stavby, inštalovať by ho mali v septembri. Pôvodný dátum spustenia už v lete odsunula pandémia koronavírusu:

„Nainštalovaný by mal byť v septembri, mimoriadna situácia spojená s COVID 19 predĺžila dodanie komponentov a inštaláciu. Údaje budú interné, avšak budeme dávať priebežné informácie o návštevnosti v jednotlivých časových intervaloch,“ potvrdil Štefan Vančík, riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra. 


Sčítač bude obsahovať loger a senzor, pričom bude prekrytý materiálom tak, aby zapadol k veži. Súčasťou dodania je aj technická a užívateľská podpora a licencia pre softvér, vďaka ktorému bude možné automaticky prenášať údaje raz za 24 hodín, monitorovať stav senzora či upozorňovať na neštandardné hodnoty. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu