AKTUÁLNE: V obci Krasňany došlo k požiaru bytovky, evakuovaných bolo desať osôb


Foto: AKTUÁLNE: V obci Krasňany došlo k požiaru bytovky, evakuovaných bolo desať osôb

Viac ako dve desiatky hasičov momentálne zasahujú pri požiari bytovky v obci Krasňany (okres Žilina). Oheň mal podľa informácií Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) vypuknúť na prvom poschodí, odkiaľ sa ďalej rozšíril na susedné byty. 

Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že požiar vypukol v byte na prvom poschodí, pričom plamene sa rýchlo rozšírili aj na strechu bytovky. Zasahujúci hasiči zo silno zadymených priestorov evakuovali 10 osôb,“ uvádza k prípadu Prezídium HaZZ.

Na mieste zasahujú hasiči zo Žiliny, Terchovej, Bytče a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZO Krasňany. K požiaru bol vyslaný aj evakuačný autobus, ktorý obyvateľom poskytne dočasné útočisko.

Následkom požiaru sa zranili doposiaľ dve osoby, ktoré boli prevezené do nemocnice v Žiline. 


Aktualizácia 8.6.2020 - 08:45 hod.

Hasičom sa požiar bytovky v obci Krasňany podarilo lokalizovať krátko pred desiatou hodinou večer. V likvidačných prácach, odvetrávaní zadymených priestorov a prehľadávaní termokamerou pokračovali do nočných hodín.

K udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva Vnútra SR v Bratislave, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200-tisíc eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu