Krčná, nosová a ušná ambulancia v žilinskej nemocnici bola presťahovaná do nových priestorov


Foto: Krčná, nosová a ušná ambulancia v žilinskej nemocnici bola presťahovaná do nových priestorov Foto: FNsP Žilina

Pracovisko krčnej, nosovej a ušnej ambulancie v žilinskej nemocnici bolo presťahované. Fakultná nemocnica s poliklinikou premiestnila oddelenie otorinolaryngológie do moderných novozrekonštruovaných priestorov. Príjmovú, konziliárnu a pohotovostnú ambulanciu ORL nájdu pacienti stále na prízemí očného pavilónu, nachádza sa však v chodbe vľavo o niekoľko metrov ďalej.

Pre vstup je potrebné využiť stredný vchod pavilónu oftalmológie (oproti pavilónu pediatrie). Zmena priniesla rozšírenie ambulancie z jednej do troch samostatných ordinácií, pribudli individuálne sociálne zariadenia pre pacientov, veľká otvorená čakáreň i denná miestnosť pre zdravotníkov.

„Nové priestory nám ponúkli väčšie možnosti, vďaka čomu sme mohli jednu ambulanciu rozdeliť do troch separátnych miestností - základnú ordináciu, ordináciu pre onkologických pacientov a ordináciu pre endoskopické vyšetrenia,“ uviedol vedúci lekár ORL centrum JAS žilinskej nemocnice Pavol Lukášek s tým, že sa tak podarilo zlepšiť kvalitu prostredia pre pacientov aj pracovníkov.


Stavebné práce realizovala nemocnica z väčšej časti vlastnými kapacitami

Ambulancie sú už presťahované kompletne, jediná, ktorá zostala na pôvodnom mieste, je audiometrická ambulancia. Nemocnica pripravuje ešte niekoľko malých doplnkov a úprav pre viac súkromia a komfortu pri vyšetrovaní. Zdravotnú starostlivosť poskytuje oddelenie štandardne, zmeny by tak pacientov nemali vo väčšej miere ovplyvniť.

„Začali sme ešte vo februári pred vypuknutím pandémie, kedy sme stihli zrealizovať základné hrubé práce, zamurovali sme jedny z dvoch vchodových dverí, zmenili vnútornú dispozíciu, prerobili elektroinštaláciu. Následne nás výrazne spomalila vzniknutá situácia, takže sa nám práce podarilo dokončiť až v máji. Ospravedlňujeme sa preto všetkým pacientom i zamestnancom za vzniknuté obmedzenia a znížený komfort počas celého dlhšieho obdobia rekonštrukcie,“ uviedol vedúci oddelenia hospodárskych a stavebných činností Pavol Záň.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina