Mesto Rajec začalo s distribúciou daňových výmerov, občanom odporúča platbu bankovým prevodom


Foto: Mesto Rajec začalo s distribúciou daňových výmerov, občanom odporúča platbu bankovým prevodom Foto: Mesto Rajec

Mestský úrad v Rajci začal s distribúciou rozhodnutí miestneho poplatku za komunálny odpad a miestnych daní z nehnuteľností či za psa. V rámci z úsporných opatrení, ktoré prijalo mesto, budú rozhodnutia distribuované postupne prostredníctvom nepedagogických zamestnancov či opatrovateliek.

Doručenie výmerov vykonajú zamestnanci mesta alebo jeho organizácií, ktorí v dôsledku opatrení proti šíreniu nákazy novým koronavírusom nemôžu vykonávať svoju bežnú prácu.

V snahe maximálne zjednodušiť a zefektívniť samotnú platbu daní a poplatkov sa odporúča využiť platbu bankovým prevodom. Napriek tomu, že mnoho občanov uprednostňuje osobnú platbu na mestskom úrade a pokladňa sa nachádza na prvom poschodí, rozhodol sa Mestský úrad zriadiť ďalšiu pokladňu vo vestibule.

Druhá pokladňa vznikla dočasne v mieste, kde sa nachádza pracovisko Mestskej polície v Rajci. Pri vstupe do budovy sú občania povinní použiť rúško, prípadne inú vhodnú náhradu a rukavice. Ak rukavice nemajú, musia použiť dezinfekčný prostriedok umiestnený vo vestibule budovy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Rajec