Bedmintonisti AC UNIZA Žilina ukončili sezónu napokon na 6. mieste


Foto: Bedmintonisti AC UNIZA Žilina ukončili sezónu napokon na 6. mieste Foto: Bedminton AC UNIZA Žilina

V nedeľu 24. novembra sa konalo posledné, štvrté kolo druhej bedmintonovej ligy oblasti Západ. Skupina o 1.-4. miesto, kde sa ACADEMICom tesne nepodarilo postúpiť, hrala v Bratislave a súboje o 5.-8. miesto sa hrali v Žiline.

Domáci začínali záverečné kolo na 5. pozícii s dvojbodovým náskokom pred družstvom Fénix Bratislava, papierovo zastávali úlohu favorita.

AC UNIZA Žilina – Loko B. Bystrica 6:2 
Začiatok prebehol podľa plánu. Zakopla len ženská dvojhra a ženská štvorhra. Mladé dievčatá ešte musia trochu dozrieť na druhú ligu dospelých. 

AC UNIZA Žilina – MBK PE Malinovo 4:4 
Rozhodovala prvá mužská štvorhra kde dvojica Milec, Novák (18:21, 28:26, 20:22) napokon tesne podľahli súperom z Malinova. Nešťastnou prehrou pre domácich skončil aj mix Milec, Krajčiová (11:21, 21:11, 18:21). Malinovo po dobrom výkone dokázalo remizovať. 

AC UNIZA Žilina – Fénix Bratislava 3:5 
Fénix sa oproti minulým kolám posilnil hráčom z Čiech, ktorý ustrážil výhry Bratislavy v prvej štvorhre mužov a v mixe. Bodovali iba Koribský a Kianička vo dvojhrách a spolu v druhej štvorhre.

Víťazom II. ligy - západ v sezóne 2019 sa stal Dúbravský bedmintonový klub  Bratislava, zostupujúcim družstvom je Loko B. Bystrica. Žilinčania nakoniec skončili na 6. mieste.


Je to ich „novodobé maximum“, keďže za ostatné roky hrávali nižšie ligy. Napriek tomu, že pravdepodobne nepôjdu cestou platenia legionárov, určite budú chcieť prekonať výsledok z tohto roka.

 

 

Konečná tabuľka sezóny 2019

1. DBK Bratislava
2. BK MI Trenčín
3. BKR Púchov
4. RODON Klenovec
5. Fénix Bratislava
6. AC UNIZA Žilina
7. MBK PE Malinovo
8. Loko B. Bystrica


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bedminton AC UNIZA Žilina