Podnik v centre Žiliny cez sviatky vykradli, majitelia ponúkajú odmenu za informácie


Foto: Podnik v centre Žiliny cez sviatky vykradli, majitelia ponúkajú odmenu za informácie
Galéria: 5 fotiek

Počas uplynulých sviatkov došlo v Žiline k vykradnutiu známeho podniku NOSOROŽEC PUB v centre Žiliny na ulici Na Priekope. Páchatelia poškodili dvere a z priestoru odcudzili alkohol za niekoľko stoviek eur. Podarilo sa im dostať aj do trezoru, z ktorého si odniesli viac ako tritisíc eur.

„Neboli sme otvorení ani mesiac po rekonštrukcii a prišiel takýto šok. Neznámym páchateľom ďakujeme za zdehonestovanie štvormesačnej práce, za akékoľvek informácie budeme vďačí a ak pomôžu k dolapeniu páchateľov, ponúkame odmenu. Napriek vzniknutej situácii podnik funguje a bude fungovať ďalej,“ doplnil jeden z prevádzkovateľov. 

 Udalosť potvrdila aj polícia, ktorá na prípade intenzívne pracuje. Zároveň začala poverený príslušník OO PZ trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. 

„Skutku sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ tým, že v dobe od 18.00 hod dňa 01.11.2019 do 17.56 hod dňa 04.11.2019 v Žiline na ulici Na priekope 126/31, na pohostinstve „Nosorožec“, nezisteným predmetom a spôsobom poškodil dvere, ktorými následne vošiel do priestorov pohostinstva, kde z chladiaceho boxu odcudzil presne nezistené množstvo fliaš s alkoholom v hodnote najmenej 500€ a z miestnosti vedúceho prevádzky nezisteným spôsobom a predmetom prekonal kovovú bezpečnostnú skrinku s finančnou hotovosťou najmenej 3000 €, čím súkromnej spoločnosti spôsobil škodu krádežou najmenej 3525€ a poškodením vo výške najmenej 500€,“ potvrdila policajná hovorkyňa Jana Balogová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu