Pre sneženie na cestách Žilinského kraja vyšli do terénu aj cestári Správy ciest ŽSK


Foto: Pre sneženie na cestách Žilinského kraja vyšli do terénu aj cestári Správy ciest ŽSK Foto: Žilinský samosprávny kraj

Martin prišiel na bielom koni v predstihu. Cestári vyšli do terénu už v nedeľu 10. novembra. Miestami napadlo aj viac ako desať centimetrov snehu. 

Kým vlani zasahovali cestári už na konci septembra, tento rok zaklopala zima na dvere o čosi neskôr. Prvýkrát zasahovali cestári Správy ciest ŽSK 1. novembra na Čertovici v Nízkych Tatrách. Do terénu opäť vyšli v nedeľu a v pondelok (10. - 11. novembra), kedy počas dvoch dní najazdili takmer 800 výkonových kilometrov a spotrebovali takmer 80 ton posypového materiálu. 

V nedeľu v popoludňajších a večerných hodinách spôsobilo husté sneženie na vyššie položených cestách Oravy pravé zimné podmienky. Na horských priechodoch pripadlo miestami aj viac ako desať centimetrov snehu. Snežilo však z každom z piatich regiónov Žilinského kraja, najviac však na horských prechodoch Makov a Oravská Lesná, či Kolárovice a Rovná Hora. 

V týchto hodinách sú župné cesty zjazdné. Pracovníci a technika v strediskách Správy ciest ŽSK ostávajú naďalej v pohotovosti, aby v prípade potreby zasiahli a zabezpečili bezpečný prejazd na cestách v správe župy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj