Žilinská nemocnica získala cenu Podnikové médium roka 2018 za svoju stránku na Facebooku


Foto: Žilinská nemocnica získala cenu Podnikové médium roka 2018 za svoju stránku na Facebooku Foto: FNsP Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline získala cenu Podnikové médium roka 2018 za druhé miesto v kategórii Facebookové stránky a Instagram. V 16. ročníku súťaže hodnotila 5-členná odborná porota 317 prihlásených médií v 13 kategóriách. Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo vo štvrtok 23. mája v bratislavskom Hoteli Devín.

Žilinská nemocnica sa do súťaže zapojila po prvýkrát a hneď si odniesla cenu za jeden z najlepších Facebook profilov v tvrdej konkurencii súkromných firiem, štátnych organizácií či obcí a miest.

„Je to pre nás príjemným posolstvom, že aj zdravotnícke zariadenie môže dobre komunikovať prostredníctvom sociálnych sietí. Na Facebooku sme našli cestu, ako prezentovať zmeny, ktorými naša nemocnica aktuálne prechádza, efektívne reagovať na otázky pacientov a byť tak otvorenejšou inštitúciou,“ uviedol generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek.

Žilinská nemocnica je jedným z najväčších zdravotníckych zariadení v Žilinskom kraji a pacienti podľa neho prirodzene nedokážu navštíviť každé jedno z oddelení a všimnúť si hneď všetky novinky.


„Takýmto spôsobom im však dokážeme informácie jednoducho a rýchlo priblížiť, pozvať ich takpovediac priamo „do kuchyne“, aby videli, ako to u nás vyzerá na operačných sálach, na izbách, v ambulanciách a dokonca i v sprchách alebo toaletách,“ dodal I. Stalmašek. Okrem úspešnej Facebook stránky, ktorá v týchto dňoch prekročila hranicu 3000 fanúšikov, môžu záujemcovia sledovať fakultnú nemocnicu v Žiline aj na Instagrame.

Informácie o aktuálnom dianí nemocnica naďalej ponúka i prostredníctvom zaužívaných foriem komunikácie, novinky sú k dispozícii na webstránke www.fnspza.sk, v regionálnych printových či elektronických médiách a už čoskoro pribudnú tiež samostatné informačné tabule jednotlivých oddelení, ktoré pacientom ponúknu špecifické údaje pre dané odbornosti.

Výsledky kategórie Facebookové stránky a Instagram Podnikové médium roka 2018: 

  1. Facebook - Národná diaľničná spoločnosť a. s. 
  2. Facebook - Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina
  3. Facebook - Kaufland Slovenská republika v. o. s.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina