V mestskej časti Trnové vyrastie nová predajňa COOP Jednota, výstavba by mohla začať už tento rok


Foto: V mestskej časti Trnové vyrastie nová predajňa COOP Jednota, výstavba by mohla začať už tento rok
Galéria: 4 fotky

Obyvatelia mestskej časti Žilina - Trnové budú mať nový supermarket. Vyrásť by mal na prázdnom pozemku hneď vedľa futbalového ihriska. Výstavbu novej predajne plánuje spotrebné družstvo COOP Jednota Žilina, ktoré v súčasnosti v tejto lokalite prevádzkuje len jeden malý obchod s potravinami.

Mnohí sa tomuto zámeru veľmi tešia. Aj napriek tomu, že je Trnové len približne 10 minút cesty autom do centra mesta, chýba tu väčší obchod so širokou ponukou tovaru. Nová prevádzka uľahčí nakupovanie nielen starším ľuďom, ale všetkým obyvateľom, ktorí tak nebudú musieť jazdiť do Žiliny či na Vlčince.

Rozloha nového supermarketu by mala byť  400 metrov štvorcových. Termín začiatku výstavby zatiaľ nie je známy a závisí najmä od výsledku konania stavebného úradu.

Pozemky v Trnovom vykúpené spoločnosťou COOP Jednota Žilina

„Výstavbu novej predajne v Trnovom máme v zámeroch určenú na tento rok. Realizácia závisí od dĺžky stavebného konania,“ potvrdil Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko. 

Podľa informácií z katastra má spoločnosť COOP Jednota pozemky potrebné na výstavbu prevádzky už vykúpené. V súčasnosti čaká na výsledok stavebného konania, po ktorom by mala získať stavebné povolenie a následne začať s prvými prácami. Pozemok, na ktorom plánujú stavať, bol roky prázdny a nevyužitý. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu