Detská poliklinika v Žiline je bezbariérová aj vďaka žilinským futbalistom


Foto: Detská poliklinika v Žiline je bezbariérová aj vďaka žilinským futbalistom Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Futbalisti MŠK Žilina darovali žilinskej nemocnici novú schodiskovú plošinu, ktorú nainštalovali v priestoroch detskej polikliniky. Vďaka investícií vo výške 16.938 eur sú detskí lekári na 1. poschodí tejto budovy už bez problémov dostupní aj pre pacientov či návštevníkov s obmedzenou schopnosťou pohybu.

„Financie sa vyzbierali zo vstupného na exhibičný zápas pri príležitosti 110. výročia nášho klubu, plus z dražby dresov a poskladali sa tiež aktuálni hráči MŠK Žilina a vedenie klubu. Najväčšiu čiastku sa podarilo vydražiť za dres Milana Škriniara, ktorý je momentálne najpopulárnejší žilinský hráč a náš najúspešnejší hráč v zahraničí, takže jeho dres bol najdrahší,“ uviedol majiteľ MŠK Žilina Jozef Antošík s tým, že pokiaľ to bude možné, žilinskí futbalisti budú v takýchto aktivitách radi pokračovať i naďalej.

Podľa slov generálneho riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Igora Stalmaška plánuje nemocnica napredovať v zmenách v detskej poliklinike.

Zdroj: FNsP Žilina

„Zmodernizovali sme už ambulanciu pediatrickej ortopédie, pediatrickú príjmovú ambulanciu a ambulanciu detskej pohotovosti, dnes sú už všetky kompletne zrekonštruované. Čakajú nás ešte sociálne zariadenia, ktoré sú v nevyhovujúcom stave, a nutná je tiež výmena okien,“ zdôraznil I. Stalmašek. Do prác sa chce nemocnica pustiť hneď, ako sa jej podarí získať potrebné finančné prostriedky a následne vysúťažiť zhotoviteľa stavebných prác.


Žilinskí futbalisti zavítali počas návštevy nemocnice aj k najmenším pacientom na oddelení pediatrie a pediatrickej ortopédie. Hospitalizované deti i rodičia sa stretli s takmer celým tímom hráčov najvyššej slovenskej futbalovej ligy, ktorí sa aktuálne pripravujú na sobotný prvý zápas jarnej časti súťaže.

Nechýbali ani dvaja bývalí hráči, ktorí si minulý rok zahrali v spomínanom exhibičnom zápase, a to Miroslav Barčík a Radoslav Zabavník.

Spolupráca s MŠK Žilina so žilinskou nemocnicou pokračuje už od roku 2016, kedy klub prispel pediatrickému oddeleniu na nákup nového EKG prístroja. Nemocnicu navštívili šošoni aj minulý rok, pacientov vtedy potešili darčekmi v podobe originálnych futbalových dresov.

Zdroj: FNsP Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline