AKTUÁLNE: Premiér Peter Pellegrini priletel vrtuľníkom na mimoriadnu kontrolu stavby tunela Višňové


Foto: AKTUÁLNE: Premiér Peter Pellegrini priletel vrtuľníkom na mimoriadnu kontrolu stavby tunela Višňové
Galéria: 7 fotiek

Premiér Peter Pellegrini a minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Árpád Érsek sa aktuálne nachádzajú na stavbe tunela Višňové, ktorý je súčasťou úseku D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala. Pred niekoľkými dňami informovali poslanci NR SR Anna Verešová a Ján Marosz, ktorí pochádzajú zo žilinského kraja, o potenciálnom zdržaní stavby.

K nemu má dôjsť v dôsledku prepustenia desiatok zamestnancov zo strany talianskej stavebnej spoločnosti Salini Impregilo, ktorá je dodávateľom úseku v konzorciu so slovenskou spoločnosťou DÚHA, a.s. Problémy s dodržiavaním termínov zo strany zhotoviteľa avizovala aj Národná diaľničná spoločnosť. Tá si voči zhotoviteľovi uplatňuje sankcie.

Predseda vlády spolu s ministrom rokujú na stavbe D1 Lietavská Lúčka - Dubná skala

Národná diaľničná spoločnosť opakovane vyslovovala nespokojnosť s činnosťou zhotoviteľa pre nedodržiavanie harmonogramu výstavby. V doterajšom priebehu výstavby NDS uplatnila všetky zmluvné sankcie voči zhotoviteľovi, ktoré zmluva umožňuje. NDS zároveň poskytuje zhotoviteľovi nadštandardnú súčinnosť pri všetkých úlohách vyplývajúcich zo zmluvy,“ uviedla hovorkyňa Michaela Michalová.


Predseda vlády a minister sú preto prítomní na mimoriadnom kontrolnom dni. Aktuálne informácie a stanovisko premiéra aj talianskeho zhotoviteľa je dostupné vo fotoalbume nižšie.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu