V uplynulý týždeň sa na cesty v Žilinskom kraji vybralo viac podgurážených cyklistov


Foto: V uplynulý týždeň sa na cesty v Žilinskom kraji vybralo viac podgurážených cyklistov

Počas 46. týždňa polícia v Žilinskom kraji dokumentovala požitie alkoholických nápojov celkom u 43 vodičov motorových i nemotorových vozidiel. Z tohto počtu 3 vodiči motorových vozidiel nafúkali nad 1 promile, u 5 vodičov motorových vozidiel bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a 1 vodič sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Kontrolám polície sa ani tentokrát nevyhli vodiči nemotorových vozidiel.

Z kontrolovaného počtu nemotorových účastníkov cestnej premávky policajti zistili ovplyvnenie alkoholickými nápojmi až u 34 vodičov nemotorových vozidiel, teda cyklistov.
V sobotu 15. novembra v noci zastavila a kontrolovala policajná hliadka v Bytči motocyklistu, jazdiaceho na motocykli Yamaha TR 600. 36 ročný muž, nielenže nie je držiteľom vodičského oprávnenia, navyše pri dychovej skúške nafúkal 0,99 mg/l alkoholu v dychu, v prepočte 2,06 promile.

V sobotu 15. novembra v ranných hodinách zastavila a kontrolovala policajná hliadka v Liptovskom Mikuláši vodiča vozidla BMV. 27 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,87 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,81 promile. Obidvaja vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia v tejto súvislosti opakovane upozorňuje a vyzýva vodičov na dôsledné rešpektovanie zákazu požívania alkoholických nápojov pred jazdou a počas jazdy. Kontroly na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi motorových, či nemotorových vozidiel vykonáva polícia nielen počas výkonu služby, ale aj osobitných kontrol zameraných na konkrétne dodržiavanie tohto ustanovenia zákona o cestnej premávke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu