VIDEO: Nerobte si selfie v diaľničných tuneloch, môžete prísť o život


Foto: VIDEO: Nerobte si selfie v diaľničných tuneloch, môžete prísť o život

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) zverejnila dnes 22. februára video, ktoré zachytáva nezodpovedné fotografovanie dvoch mladíkov v diaľničnom tuneli. Zverejnením videa varuje pred podobnými činmi a upozorňuje, že pri takýchto aktivitách môžete ľahko prísť o život alebo spôsobiť vážnu dopravnú nehodu.

„Dvaja mladí muži sa rozhodli odfotiť s peknou kulisou tunela. Čo však nedomysleli sú dôsledky. PAMÄTAJTE SI. Tunel je tiež DIAĽNICA a je nanajvýš nebezpečné zastavovať v ňom (vrátane núdzových zálivov). Zastaviť môžete iba v ak sa vám pokazí auto alebo vám ide o život,“ uvádza NDS na sociálnej sieti.

Keď s vozidlom zastavíte kdekoľvek v tuneli, rozbliká sa svetelná signalizácia po okrajoch cesty. Ostatní vodiči tak dostanú signál, že sa na trase niečo deje a majú spomaliť a zvýšiť pozornosť. Zastavením zároveň upozorňujete tunelových špecialistov, že sa deje niečo výnimočné.

Tunely sú monitorované rôznymi bezpečnostnými systémami a kamerami, ktoré vedia zachytiť a rozpoznať EČV vozidla. Preto okrem zverejnenia videa na internete môžete ľahko prísť aj k pokute. Navyše, kedykoľvek do vás môže naraziť auto a môžete tak spôsobiť aj reťazovú nehodu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu