Pohár Slovanov už má svojho víťaza, bojovalo o neho až 12 silákov zo slovanských krajín


Foto: Pohár Slovanov už má svojho víťaza, bojovalo o neho až 12 silákov zo slovanských krajín
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Žilina

V piatok 4. augusta 2017 hostila Žilina už 9. ročník súťaže silných mužov, ktorí sa predviedli vo viacerých náročných disciplínach. Na podujatí sa zúčastnilo celkom 12 silákov zo slovanských krajín. Víťazom sa po zdolaní všetkých súťažných disciplín stal Čech Čestmír Šíma.

Siláci zo Slovenska, Česka, Poľska, Ukrajiny, Ruska, Bulharska, Čiernej Hory a Bieloruska

Minulý piatok sa predstavili žilinskému publiku siláci až z ôsmich slovanských krajín, pričom súťažili v 4 silových disciplínach. Nosenie kufrov na 30-metrovú vzdialenosť, prevracanie pneumatík, držanie áut v rozpažení či priťahovanie kamióna v sede. Všetky tieto disciplíny preverili fyzickú zdatnosť aj prípravu jednotlivých účastníkov.


Siláci si zmerali svoje sily na Námestí Andreja Hlinku, kde sa vo vysokých teplotách snažili získať čo najviac bodov pre postup do finálovej šestky najsilnejších mužov.

Pohár Slovanov po úspešnom zdolaní semifinálových i finálových disciplín nakoniec získal Čech Čestmír Šíma. Na druhom mieste sa umiestnil Rafael Kobylarz z Poľska a skvelé tretie miesto si v medzinárodnej konkurencií silákov vybojoval Igor Petrík zo Slovenska.

V programe súťaže sa okrem silákov predstavili aj karatisti z klubu Mladosť Žilina a trenčianska hudobná skupina Pell Mell, ktorá sa postarala o skvelú atmosféru počas tohto podujatia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto