Na Vlčincoch vyrastie predajňa KIKA, v rámci stavby rozšíria okružnú križovatku na 2 pruhy


Foto: Na Vlčincoch vyrastie predajňa KIKA, v rámci stavby rozšíria okružnú križovatku na 2 pruhy
Galéria: 3 fotky

Po dnešnej informácii o výstavbe predajne a skladu SCONTO Nábytok v Žiline, nám začali čitatelia adresovať otázky na pripravovanú stavbu predajne KIKA. Tá by mala podľa našich informácií vyrásť na sídlisku Vlčince, na ulici Vysokoškolákov - v časti medzi predajňou OBI a čerpacou stanicou OMV, na voľnom pozemku. 

Investorom je bratislavská spoločnosť Sigma Properties Slovakia. Predpokladaný dátum ukončenia výstavby je do konca roka 2018, no ešte pred kolaudáciou a otvorením samotnej predajne, je potrebné prebudovať okružnú križovatku medzi OC Dubeň a OBI. Tá by sa mala po novom rozšíriť na dva jazdné pruhy, vďaka čomu vznikne turbo-okružná križovatka. Proces prestavby bude náročný, nakoľko sa po ulici Vysokoškolákov počas dopravnej špičky presúva obrovské množstvo áut. Tiež bude potrebné vykonať prekládky inžinierskych sietí a trolejových vedení.


Galéria: 3 fotky

Budova bude mať 3 nadzemné podlažia, slúžiace ako predajná plocha a 1 podzemné podlažie určené pre parkovanie. Súčasťou predajne bude tiež menšie vonkajšie parkovisko. Vjazd a výjazd zákazníkov bude možný od ulice Obchodná a pre zásobovanie bude slúžiť príjazdová cesta od ulice Vysokoškolákov. Investor dostal podmienku, že okružnú križovatku musí prebudovať na vlastné náklady. Ak teda pôjde všetko podľa plánu a investor získa stavebné povolenie do konca tohto roka, so stavbou predajne a prestavbou kruhového objazdu by mohol začať už na jar 2018.

Na ulici Vysokoškolákov sa tiež navyše pripravuje prestavba kruhového objazdu pri plavárni / predajni LIDL. Spoločne by tieto dve nové okružné križovatky mohli zlepšiť dopravnú situáciu na sídlisku Vlčince. Medzi ľuďmi sa hovorí aj o stavbe kruhového objazdu pri NAY elektrodome. Túto informáciu sa nám však doteraz nepodarilo potvrdiť.

Na prevádzku predajne KIKA, by malo byť podľa predbežných informácií, potrebných približne 70 zamestnancov. V Žiline by tak spolu s predajňou SCONTO Nábytku vzniklo až do 150 nových pracovných miest.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu