Suzuki Ignis je po 7 rokoch opäť na scéne


Foto: Suzuki Ignis je po 7 rokoch opäť na scéne
Galéria: 4 fotky
Foto: Suzuki

Určite si spomínate na model Suzuki Ignis, ktorý bol pred pár rokmi v našich končinách veľmi obľúbený. Koniec koncov dodnes sa ním stretávame na slovenských cestách pomerne často. Po približne siedmich rokoch od ukončenia výroby sa v Japonsku rozhodli opätovne oprášiť známe označenie. Nový Ignis bude tak bude po modeloch Vitara a Baleno v relatívne krátkom čase ďalšou zaujímavou novinkou „made in Suzuki“.

Vyvýšený crossover by mal zdieľať technický základ práve s modelom Baleno. Po dizajnovej stránke je cítiť silnú inšpiráciu konceptom iM-4. Pomerne zaujímavý dizajn je v merítku európskeho cítenia rozhodne veľmi originálny. Na to sme si koniec koncov v nedávnom čase pri mnohých modeloch z krajiny vychádzajúceho slnka už celkom zvykli. Svetovú premiéru zaznamenal tento model už pred časom v japonskom Tokiu.

V Paríži sme sa pred pár dňami dočkali debutu európskej špecifikácie. Napriek svojim vnútorným rozmerom ponúka novinka v interiéri až prekvapivo veľa miesta. Pod prednou kapotou bude pracovať atmosférický motor 1,2 DualJet. V Suzuki okrem „cestnej“ verzie počítajú aj s malým off-roadom s pohonom všetkých kolies All Grip, s označením Ignis Trail.

Na našom trhu sa táto zaujímavá novinka objaví v priebehu budúceho roka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik