Urgentné príjmy budú už čoskoro v Čadci, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne a Trstenej


Foto: Urgentné príjmy budú už čoskoro v Čadci, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne a Trstenej Foto: ŽSK

Žilinská župa buduje štyri nové urgentné príjmy v krajských nemocniciach v Čadci, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne a Trstenej. Investícia, ktorá presiahne 3 milióny eur, prinesie ďalší rozvoj zdravotnej starostlivosti v Žilinskom kraji.

Výstavba sa začala koncom júla a začiatkom augusta, pričom prvé urgentné príjmy by mali byť hotové už do konca tohto roka v Kysuckej a Dolnooravskej nemocnici. V prvých mesiacoch 2017 by sa mali ďalej dobudovať pracoviská v Liptovskej a Hornooravskej nemocnici.

Okrem stavebných investícií vo výške 2,2 mil. eur je potrebné tiež počítať s nákladmi na prístrojovú techniku vybranú podľa európskych noriem a  štandardov. Odhadovaná cena je okolo 800-tisíc eur. Vybudované budú úplne nové jednotky úrazovej starostlivosti, všeobecnej urgentnej starostlivosti, samozrejmosťou budú odborné ambulancie a ďalšie nevyhnutné priestory.

Pre ŽSK je modernizácia nemocníc prioritou. V kraji máme novú chirurgiu v Kysuckej nemocnici, pôrodnícke oddelenie v Trstenej vysoko hodnotené mamičkami i odborníkmi a tiež sa buduje nové očné oddelenie v Liptovskej nemocnici. V Dolnom Kubíne tento rok otvorili unikátne centrum magnetickej rezonancie.

Kraj investuje ročne do zdravotníctva milióny eur a výsledkom je, že sa mu úspešne darí zvyšovať kvalitu a dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre našich obyvateľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK