Dopravná nehoda pri Celulózke 9.mája 2014


Foto: Dopravná nehoda pri Celulózke 9.mája 2014
Galéria: 12 fotiek

V piatok 9.mája 2014 sa okolo 8:30 hod. stala dopravná nehoda na križovatke pri Celulózke. Vodič nákladného vozidla s poľskými evidenčnými značkami pravdepodobne nezastavil na svetelnej križovatke na červenú.

Následkom nezastavenia došlo k zrážke s vozidlom značky Mercedes, ktoré v tom čase prechádzalo cez križovatku. Vozidlo bolo pri náraze odhodené do mostového piliera.

Na miesto ako prví dorazili žilinskí hasiči, ktorí zaistili miesto nehody, aj vozidlo proti vzniku požiaru a skontrolovali poškodené rozvodné skrine. Tie našťastie neboli napájané vysokým napätím a jednalo sa pravdepodobne len o telekomunikačné káble a zariadenia súvisiace s prevádzkou svetelnej križovatky.

Zasahujúci príslušníci HaZZ nasadili zranenej osobe šancov golier a zisťovali rozsah možných zranení. Po príchode Záchrannej zdravotnej služby zranený vodič prešiel svojpomocne do vozidla záchrannej služby, kde bol ošetrený a následne prevezený do žilinskej nemocnice.

Počas dokumentovania nehody takmer došlo k ďalšej, kedy vodič kamiónu prichádzajúci v smere od Martina nestihol zabrzdiť na signál STOJ na semafore.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu