Mama s dvomi deťmi potme zablúdila v Jánošíkových dierach. Nemali so sebou svetlo a otec sa im nedovolal


Foto: Mama s dvomi deťmi potme zablúdila v Jánošíkových dierach. Nemali so sebou svetlo a otec sa im nedovolal Foto: Horská záchranná služba

Vystrašený otec včera 4. marca požiadal o pomoc pre svoju rodinu Horskú záchrannú službu. Jeho žena s dvomi deťmi sa totiž vybrala na túru cez Jánošíkove diery, medzičasom sa však zotmelo a on sa s nimi nedokázal telefonicky spojiť.

Pri poslednom hovore mu povedali, že sa nachádzajú pravdepodobne na zelenom turistickom chodníku blízko Tanečnice. Prišla však noc a muž vedel, že so sebou nemali žiadne svetelné zdroje. Problém udržať hovor so zablúdenou rodinou mali aj záchranári, keďže v mieste, kde sa pohybovali, nebolo dobré pokrytie signálom.


„Na pomoc im vyrazili dvaja záchranári HZS zo Štefanovej na terénnom vozidle, ktorým sa dostali do sedla Vrchpodžiar, kde sa skontaktovali s otcom. Medzitým sa podarilo telefonicky opätovne spojiť s matkou, ktorá uviedla, že schádzajú po modrom turistickom chodníku zo sedla pod Tanečnicou,“ uviedla horská služba.


Keďže išlo o inú informáciu, než podal otec, dvojica záchranárov sa rozdelila. Jeden sa vybral po zelenej a druhý po modrej značke. Rodinu sa nakoniec podarilo nájsť približne v polovici zeleného značeného chodníka medzi sedlom Vrchpodžiar a rázcestím pod Pálenicou.

„Následne záchranári HZS pomohli rodine v sprievode zostúpiť do sedla Vrchpodžiar, odkiaľ boli terénnym vozidlom transportovaní do ubytovacieho zariadenia,“ dodali záchranári.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu