Street art umelci z Kysúc hľadajú voľné plochy, ktoré premenia na farebné kresby


Foto: Street art umelci z Kysúc hľadajú voľné plochy, ktoré premenia na farebné kresby Foto: Facebook/Sewer Street Fest

Kysucké Nové Mesto aj tento rok privíta akademikov, graffiti a street art umelcov. V súčasnosti prebiehajú prípravy na 6. ročník mestského umeleckého festivalu Sewer Street Fest, ktorý sa uskutoční 15. júna. Organizátori chcú opäť oživiť rôzne plochy v meste a zaodieť ich do nového farebného šatu. 

Teraz máte možnosť s nimi spolupracovať aj vy. Ak vlastníte zaujímavé plochy, ktoré by ste chceli premeniť pod rukami umelcov, môžete im ich ponúknuť. 

„Hľadáme veľkoformátové steny pre rôznych umelcov z Čiech, Slovenska a zahraničia. Steny sa môžu nachádzať priamo v meste aj v okrajových priemyselných zónach. Ponuka je vhodná pre bytové družstvá, podnikateľov aj fyzické osoby,“ uviedli organizátori na sociálnej sieti. 

Príkladom sú maľby pod obchodom s potravinami na Pivovarskej ulici od Juraja Ďuriša, maľba na telocvični Základnej školy Člementisova od umelcov Notez, Cheeza, Raload a Fratiška Radačovského alebo maľba na kaviarni M Café od Kristíny Novosadovej a Martina Kremeňa. Galériu z posledného ročníka festivalu si môžete pozrieť nižšie.


V prípade záujmu o poskytnutie plochy môžete organizátorov kontaktovať na mail sewestreetfest@gmail.com alebo svrcekfilip@gmail.com.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu