Ako bude premávať žilinská MHD počas sviatkov? Pozrite si vianočný cestovný poriadok


Foto: Ako bude premávať žilinská MHD počas sviatkov? Pozrite si vianočný cestovný poriadok Foto: DPMŽ

Obdobie vianiočných sviatkov sa dotkne aj prevádzky spojov žilinskej MHD. Na obdobie od 24. decembra 2023 do 7. januára 2024 preto Dopravný podnik mesta Žiliny pripravil pre cestujúcich nasledujúci vianočný cestovný poriadok a mimoriadne spoje.

Počas Štedrého dňa (24. december) bude platiť cestovný poriadok s režimom voľné dni, pričom spoje trolejbusových liniek budú mať svoje posledné odchody z východiskovej zastávky približne o 13:30 hod. Po tomto čase bude dopravná obslužnosť zabezpečená mimoriadnymi spojmi.

„Po trase nočnej linky č. 50 bude premávať mimoriadny spoj zabezpečujúci prepravu z centra mesta Žilina na jednotlivé sídliská (Vlčince, Solinky a Hájik) a späť,“ spresňuje DPMŽ. Pravidelné spoje autobusových liniek budú mať svoje posledné odchody z východiskovej zastávky o približne 18:00 hod.



Počas Prvého sviatku vianočného až do Silvestra (25. až 31. december)  bude platiť cestovný poriadok voľné dni, s výnimkou linky č. 26. Pri tej budú spoje budú v termíne 27. až 29. decembra premávať v režime pracovné dni. 

Na Nový rok (1. január) bude platiť cestovný poriadok pre voľné dni, pričom prvé spoje na všetkých linkách budú začínať približne o 6:00 hod. Zároveň budú premávať aj mimoriadne spoje po trase nočnej linky č. 50 zabezpečujúcej prepravu z centra mesta Žilina na jednotlivé sídliská (Vlčince, Solinky a Hájik) a späť.

Prázdninový cestovný poriadok bude platiť iba v termíne od 2. do 5. januára 2024. Presné časy odchodov prvých spojov všetkých liniek z východiskovej zastávky sú uvedené vo vianočnom cestovnom poriadku nižšie. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu