Zažite vianočnú atmosféru na Budatínskom hrade. Stretnete aj jeho posledných majiteľov Čákiovcov


Foto: Zažite vianočnú atmosféru na Budatínskom hrade. Stretnete aj jeho posledných majiteľov Čákiovcov Foto: Považské múzeum

Ešte stále nemáte vianočnú náladu? V tom prípade je ideálnym nápadom navštíviť v nedeľu 10. decembra 2023 Budatínsky hrad, kde Považské múzeum organizuje podujatie Vianoce v Budatíne. 

V hradnej kaplnke budú v rámci expozície Vianočné tajomstvo vystavené vianočné pohľadnice, rôzne druhy ozdôb a betlehemov zo zbierky múzea. Pred kaplnkou postavia stromček, ktorý bude čakať na vyzdobenie od návštevníkov. 

“Táto aktivita mala na minuloročnom podujatí veľmi pozitívne ohlasy, preto sme sa ju rozhodli zopakovať,” približuje kultúrna manažérka Sabina Pavlíková. Ak máte doma nepotrebné ozdoby a chcete spríjemniť návštevníkom hradu predvianočnú atmosféru, príďte aj s nimi.

Zdroj: Považské múzeum


Počas prehliadok so sprievodcom o 13:00 hod., 13:45 hod., 14:30 hod. 15:15 hod. a 16:00 hod. stretnete posledných majiteľov hradu Gejzu a Alžbetu Čákiovcov. Tešiť sa môžete aj na príbeh o narodení Ježiša Krista v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA.

“Navyše, popoludní si môžu deti aj dospelí vo východnom paláci vyrobiť originálne vianočné pozdravy a ozdoby technikou plstenia,“ dopĺňa Pavlíková. Okrem kaplnky bude otvorený aj Drotársky pavilón s výstavami Čo drôt spojil, čas nerozdelí a Tiene minulosti.


Miesto: Budatínsky hrad
Dátum: 10.12.2023 - 13:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu