VIDEO: Netrpezlivý vodič na Kysuciach v protismere takmer zrazil chodca na priechode


Foto: VIDEO: Netrpezlivý vodič na Kysuciach v protismere takmer zrazil chodca na priechode Foto: Facebook/Lucia Alena Dudeková

Niektorí účastníci cestnej premávky spravia kvôli ušetreniu niekoľkých minút skutočne čokoľvek. Nezdráhajú sa pri tom porušiť zákon ani ohroziť ľudí vo svojom okolí. Ďalšie znepokojivé video z kysuckých ciest zdieľala v príspevku na sociálnej sieti starostka obce Povina Lucia Alena Dudeková.

Nebezpečnú situáciu, ktorú zapríčinil netrpezlivý vodič osobného motorového vozidla značky Audi, zachytila kamera umiestnená v obci blízko pri frekventovanej komunikácii prvej triedy I/11. Na záberoch je zreteľne vidieť pešieho muža, ktorý sa postaví na okraj priechodu pre chodcov.

Vozidlo idúce v smere od Žiliny na Čadcu pribrzdilo a chodec s najvyššou pravdepodobnosťou predpokladal, že môže bezpečne vstúpiť na vozovku. Čo však určite nečakal bolo auto jazdiace v protismere, kvôli ktorému musel poriadne pridať do kroku. Uponáhľaný vodič sa totiž rozhodol cez plnú čiaru obehnúť niekoľko automobilov pred ním, ktoré zastavovali pred priechodom.



„Cez plnú čiaru obehnúť tri autá, ktoré dávajú prednosť chodcovi na priechode??? Okamžite to posúvam polícii a budem žiadať informáciu, ako bol vodič potrestaný! ŠPZ som vytiahla z kamery, žiadny takýto arogantný vodič nám neujde! V nedeľu vodič nedobrzdil a narazil do dvoch áut pred sebou a dnes nám takto ohrozia chodca?? Akože tak toto fakt nie!“ napísala rozhnevaná starostka obce.

V diskusii pod jej príspevkom sa ozvali viacerí občania kysuckých miest a dedín, ktorých takéto konanie vôbec neprekvapilo. Sami majú totiž skúsenosti s motoristami, ktorí nedávajú prednosť alebo dokonca naschvál zrýchľujú potom, ako chodec vstúpi na priechod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu