Mapy Vrátnej doliny sa dočkajú aktualizácie. Orientovanie v horách vám uľahčí aj nová aplikácia


Foto: Mapy Vrátnej doliny sa dočkajú aktualizácie. Orientovanie v horách vám uľahčí aj nová aplikácia Foto: VKÚ Harmanec

Vrátna dolina bude mať onedlho aktualizovanú turistickú mapu. Pripravuje ju kartografický tím z bývalého Vojenského kartografického ústavu (VKÚ) v Harmanci. Okrem klasickej papierovej mapy pre turistov pripravujú aj mobilnú verziu.

Turistická a cyklistická mapa vychádza v klasickej mierke 1 : 50 000. „Nachádzajú sa v nej označené všetky dôležité body, vrstevnice turistické trasy a cyklotrasy s rôznymi ďalšími údajmi,“ približuje kartografický tím. 

V aplikácii s rozšírenou realitou budú môcť turisti nazrieť na okolie aj ponad hory Malej Fatry. Fungovať bude tak, že keď mobil presuniete nad prestretú papierovú mapu a namierite ho na konkrétne miesta, zobrazia sa vám všetky dôležité informácie. Dozviete sa aj o zaujímavostiach v danej lokalite.

„Vyvinuli sme novú mobilnú aplikáciu CBS Map Explorer, ktorá zobrazuje rozšírenú virtuálnu realitu nad papierovou mapou. Mapa vám teda povie kde to je a Map Explorer prezradí, že čo to je,“ priblížil fungovanie Milan Paprčka, riaditeľ vydavateľstva VKÚ Harmanec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu