FOTO: Budovu kultúrneho domu v Budatínskej Lehote plánujú postaviť nanovo. Po požiari je úplne zničená


FOTO: Budovu kultúrneho domu v Budatínskej Lehote plánujú postaviť nanovo. Po požiari je úplne zničená
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Marián Mihalda

Požiar kultúrneho domu v Budatínskej Lehote, ku ktorému došlo v piatok 25. augusta, sa dotkol viacerých obyvateľov Kysúc. Svoje poľutovanie nad vzniknutou situáciou vyjadril aj primátor mesta Kysucké Nové Mesto, Marián Mihalda. Ako konštatoval v príspevku na sociálnej sieti, budova je úplne zničená. 

„Je to starata nás všetkých. V prvom rade ekonomická, ale samozrejme aj morálna a citová. Mnohí z Vás, alebo vaši rodičia odpracovali na výstavbe tohto kultúrneho domu veľa hodín ako dobrovoľníci,“ napísal. 

Do kultúrneho domu chodili mnohí ľudia na zábavy a diskotéky, konali sa tam rôzne spoločenské a kultúrne podujatia. Tí starší navštevovali krčmu Na posádke a mladší zase Discoklub Bosorka. O tom, že priestor bol naozaj obľubený a využívaný, svedčí aj fakt, že samospráva plánovala jeho rekonštrukciu. 

„Máme pripravený projekt pre rekonštrukciu celej tejto budovy. Vyzeralo to veľmi nádejne a keby sme dostali financie na rekonštrukciu, mal z toho byť pekný, nový kultúrny stánok,“ dodáva Mihalda. 


Podľa jeho vyjadrenia to však vyzerá, že sa tohto zámeru nevzdajú ani po požiari. „Spolu s poslancami sa pokúsime tejto budove pomôcť a postaviť ju nanovo,“ dodáva primátor.

Budova kultúrneho domu v Budatínskej Lehote vznikla v povojnovom období, svoju úlohu tak plnila desiatky rokov. Momentálne prebieha vyšetrovanie, ktoré by malo odhaliť príčinu vzniku rozsiahleho požiaru.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu