Požiar kultúrneho domu v Budatínskej Lehote sa podarilo uhasiť. Škoda presahuje milión eur


Foto: Požiar kultúrneho domu v Budatínskej Lehote sa podarilo uhasiť. Škoda presahuje milión eur

Požiar kultúrneho domu v Budatínskej Lehote, ktorý vypukol v piatok 25. augusta o 4. hoidne ráno sa podarilo uhasiť. Informoval o tom Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

„Po 5 a pol hodinách sa požiar podarilo lokalizovať. Vytváraním otvorov do strechy a okien budovy hasiči postupne likvidovali lokálne ohniská požiaru,“ uviedol Kypus. Krátko pred 11:45 požiar zlikvidovali. 


Na mieste zasahovalo 25 profesionálnych a dvaja dobrovoľní hasiči s 11 kusmi techniky. Prizvaný bol zisťovateľ príčin vzniku požiarov a expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu z Bratislavy. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

Škoda bola odhadnutá na viac ako 1 milión eur.  Na mieste sa momentálne nachádzajú vyšetrovatelia z Policajného zboru SR.


Z dôvodu poškodenia budovy kultúrneho domu v Budatínskej Lehote po požiari vydalo Kysucké Nové Mesto prísny zákaz vstupovania a približovania sa k budove kultúrneho domu.

„V objekte a okolí kultúrneho domu hrozí nebezpečenstvo poškodenia zdravia a ohrozenia života,“ uviedla samospráva na sociálnej sieti. 

                                                  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu