Obľúbený discoklub na Kysuciach zachvátili skoro ráno plamene. Zasahuje 25 hasičov


Foto: Obľúbený discoklub na Kysuciach zachvátili skoro ráno plamene. Zasahuje 25 hasičov
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Dopravný servis Kysuce

V piatok 25. augusta približne o 4. hodine ráno začal v Kysuckom Novom Meste horieť kultúrny dom v časti Budatínska Lehota. 

Podľa našich informácií by sa mal v budove prevádzkovať Discoclub Bosorka, v ktorom sa konajú rôzne kultúrne a spoločenské podujatia.

Na mieste zasahuje 25 hasičov z Kysuckého Nového Mesta a Žiliny s 10 kusmi techniky. Pomáhajú im aj dobrovoľní hasiči a príslušníci Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. 

Aktualizácia, 8:42

Hovorca žilinského krajského riaditeľstva hasičov Michal Kypus spresnil, že ide o požiar podkrovia a strechy prízemnej, z časti dvojpodlažnej murovanej budovy, ktorý sa rozšíril do celej budovy. 

Po násilnom vstupe do budovy príslušníci vykonali za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov prieskum s termokamerou. V budove nebola nájdená žiadna osoba, uviedol. 


Kvôli prepadávaniu strechy budovy hasiči zasahujú z exteriéru. Na miesto bol prizvaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov a expertízna skupina. Požiar sa však ešte stále nepodarilo lokalizovať.

Aktualizácia, 9:22

Pri hasení je prítomná aj polícia. Zabezpečujeme miesto udalosti a dohliadame na verejný poriadok. Po dohasení požiaru budeme vykonávať ďalšie potrebné úkony,informuje žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu