Po búrke ostalo viac ako 40-tisíc domácností bez elektriny. Všetci pracovníci SSD sú v teréne


Foto: Po búrke ostalo viac ako 40-tisíc domácností bez elektriny. Všetci pracovníci SSD sú v teréne Foto: ilustračné

Silná búrka, ktorá zasiahla Žilinský kraj, spôsobila aj energetickú kalamitu. Momentálne je bez elektriny viac ako 40-tisíc odberných miest a mimo prevádzky je približne 850 distribučných trafostaníc.

Ako uviedol hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, momentálne ešte vyhľadávajú poruchové miesta. Podľa jeho slov išli do nasadenia všetci pracovníci, ktorí boli k dispozícii.

„Dispečeri vedia lokalizovať, kde zhruba sú výpadky len na väčších územiach. To vedia urobiť na diaľku. Konkrétne miesta musia vyhľadať elektrikári priamo v teréne. Dúfame, že sa nám poruchy podarí lokalizovať pomerne rýchlo a začneme ich odstraňovať,“ povedal hovorca.


Podrobné informácie o tom, aká zlá je situácia, zatiaľ nemajú. Vzhľadom na intenzitu búrky energetici počítajú s tým, že na vedenia popadali konáre a stromy.

„Určite budú potrhané vodiče, poškodené izolátory. Viac budeme vedieť o niekoľko hodín,“ skonštatoval hovorca s tým, že pri takomto rozsahu kalamity sa dá predpokladať, že niektorí odberatelia zostanú bez elektriny aj cez noc. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu