Po búrke ostali cesty v Žilinskom kraji neprejazdné pre záplavy a padnuté stromy. Nepremávali ani vlaky


Foto: Po búrke ostali cesty v Žilinskom kraji neprejazdné pre záplavy a padnuté stromy. Nepremávali ani vlaky Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V okresoch Bytča, Žilina a Čadca sa počas soboty 26. augusta prehnala silná búrka s nárazovým vetrom. Nepriaznivé počasie sa však napriek krátkemu trvaniu podpísalo aj na komplikáciách v doprave. 

Ako ďalej informuje Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru zo Žiliny, po búrke ostali viaceré úseky ciest v Žilinskom kraji neprejazdné pre popadané stromy a zaplavené miesta.

Cestu I/10 v smere na Bytču a Makov blokovali popadané stromy, aktuálne je už prejazdná. Podobnej situácii čelia aj obyvatelia čadčianskej miestnej časti Milošová. Aj tam na vozovku popadali stromy, ktoré podľa našich informácií ešte odstránené neboli. 


„Úsek cesty I/11 v obci Svrčinovec ostáva nateraz neprejazdný a to pre nefunkčné železničné priecestie,“ dodáva žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

Problémy nastali aj vo vlakovej doprave. V úseku trate Žilina - Lietavská Lúčka a Kľače - Rajec bola doprava od 12:40 na približne hodinu úplne prerušená. V súčasnosti už spoje premávajú bez problémov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu