Žilinský Orion festival sa dnes nekoná. Čo so vstupenkami a aký je nový termín podujatia?


Foto: Žilinský Orion festival sa dnes nekoná. Čo so vstupenkami a aký je nový termín podujatia?

Fanúšikovia svetoznámych kapiel Alphaville, The Sweet či Slade, českých skupín Kabát, Arakain alebo Divokej Bill, slovenských interpretov Heľenine oči, Peter Bič Project či Majk Spirit a ostatných, ktorí mali vystúpiť na Orion festivale: Neprejdite sa dnes na žilinské letisko zbytočne, žiadne pódium ani vystúpenia tam na vás nečakajú. Multižánrové podujatie, ktoré lákalo bohatým programom pre deti aj dospelých, sa tento rok neuskutoční.

Prvý ročník festivalu sa mal konať od piatka 30. júna do nedele 2. júla na letisku v Dolnom Hričove. Hlavným lákadlom programu bol príhovor ikonického amerického herca Chucka Norrisa. Medzi hudobníkmi sa však už dávnejšie rozšírila informácia o pravdepodobnom zrušení podujatia.

Organizátor kapelám, s ktorými sme komunikovali, oznámil zrušenie tohtoročného festivalu v piatok 23. júna, teda len týždeň pred ich plánovaným vystúpením. Po zverejnení článku, v ktorom sme o tejto skutočnosti informovali verejnosť, publikovala oficiálna facebooková stránka Orion festivalu oznam o posunutí termínu jeho konania.

„Vzhľadom na nečakané komplikácie ohľadne účasti jedného z hlavných interpretov a veľmi vysokej pravdepodobnosti nebezpečného počasia a možnej ujmy návštevníkov Vám s ľútosťou oznamujeme presunutie tohtoročného festivalu na rok 2024. Toto rozhodnutie nás nesmierne sklamalo, ale považujeme ho za najlepšie riešenie v danej situácii. Ďakujeme za prejavenú priazeň a tešíme sa na stretnutie v budúcom roku,“ uviedol organizátor.

V pondelok 26. júna dostali ľudia, ktorí si vstupenky zakúpili cez Ticketportal, e-mail od sprostredkovateľa. Podľa informácií od portálu sa má festival po novom uskutočniť od piatka 5. júla do nedele 7. júla 2024 na pôvodnom mieste konania. Zakúpené lístky zostávajú v platnosti, účasť rovnakých kapiel je však otázna.



Ticketportal zároveň priblížil postup vrátenia peňazí za vstupenky pre tých, ktorým nový termín nevyhovuje. Dajte však pozor, lístky je možné vrátiť len do konca tohto roku.

Postup refundácie vstupeniek:

  • Klienti môžu vrátiť vstupenky výhradne na tom predajnom mieste, kde si ich zakúpili najneskôr do 31. decembra 2023.
  • Klienti, ktorí si vstupenky zakúpili na zrušenom predajnom mieste, ich môžu vrátiť výhradne poštou, a to najneskôr do 31. decembra 2023 na adresu: Ticketportal SK, s.r.o., Kalinčiakova 33, 831 04 Bratislava.
  • Vstupenky uhradené na predajnom mieste Benefitovou poukážkou je nutné najneskôr do 31. decembra 2023 zaslať poštou na adresu: Ticketportal SK, s.r.o. , Kalinčiakova 33, 831 04 Bratislava.
  • V prípade, ak si klient zakúpil vstupenky prostredníctvom internetu, môže požiadať o vrátenie peňazí najneskôr do 31. decembra 2023 nasledujúcim spôsobom a pri splnení nasledujúcich podmienok:

O najrýchlejšie vrátenie vstupeniek je možné požiadať prostredníctvom registrovaného konta na stránke www.ticketportal.sk, v ktorom je potrebné v sekcii Môj účet - Moje objednávky vybrať vstupenky na refundáciu a vyplniť všetky požadované údaje.

V prípade, ak si klient zakúpil vstupenky bez registrácie, odporúčame, aby si dokončil registráciu, nakoľko pri zakúpení vstupeniek mu bola registrácia vytvorená a je potrebné konto aktivovať mailom, ktorý klient pri nákupe zadával. Pokiaľ boli vstupenky zaslané kuriérom, je nutné ich doručiť najneskôr do 31. decembra 2023 na adresu Ticketportal SK s.r.o., Kalinčiakova 33, 831 04 Bratislava.

Kedy a kam sa vrátia peniaze?

  • Pokiaľ ste platili kartou, peniaze budú vrátené priamo na túto kartu.
  • Ak ste platili cez internet banking (napríklad SporoPay, ČSOBpay, TatraPay, ePlatby VÚB), platba bude prevedená na účet, ktorý vyplníte v sekcii Žiadosť o refundáciu v časti Spôsob refundácie.
  • Pokiaľ ste vstupenky zaplatili cez platobnú bránu kartami Benefit Plus, Edenred alebo Callio, tieto spoločnosti vám po vybavení žiadosti pripíšu body na vaše konto.
  • Ak ste pri platbe využili darčekovú poukážku Ticketportal či iný typ poukážky, ktorý Ticketportal akceptuje, peniaze budú pripísané na vami zvolený účet, ktorý vyplníte v sekcii Žiadosť o refundáciu v časti Spôsob refundácie.

„Financie Vám budú refundované v zákonnej lehote od zaslania žiadosti o refundáciu prostredníctvom Vášho konta,“ uviedol v e-mailovej správe Ticketportal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu