VIDEO: Po Žiline budú jazdiť autobusy prvej pomoci. Naučte sa, ako zachraňovať životy


Foto: VIDEO: Po Žiline budú jazdiť autobusy prvej pomoci. Naučte sa, ako zachraňovať životy Foto: Facebook/Mesto Žilina

Žilinský primátor Peter Fiabáne spolu so Slovenským Červeným krížom pozýva všetkých obyvateľov aj návštevníkov mesta na špeciálnu jazdu autobusom. V označených linkách mestskej hromadnej dopravy budú čakať inštruktori Červeného kríža, ktorí cestujúcich naučia základy poskytovania prvej pomoci.

„Každý, kto nastúpi do označenej linky MHD, sa bude môcť oboznámiť so základnými postupmi resuscitácie, použitia AED, zástavy krvácania, rozlíšenia cievnej mozgovej príhody či postupmi pri rôznych úrazoch. Cestujúci zároveň budú mať možnosť sledovať a vyskúšať si fungovanie automatického externého defibrilátora či diskutovať o prvej pomoci s trénermi a inštruktormi prvej pomoci z Červeného kríža,“ uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Holienčíková.

Podujatie s príhodným názvom Autobus prvej pomoci sa uskutoční počas dvoch dní - v piatok 30. júna a v sobotu 1. júla. Tréneri z Červeného kríža sa budú žilinskou mestskou hromadnou dopravou voziť od 8:00 hod. ráno do 11:00 hod. dopoludnia a od 13:00 hod. popoludní do 18:00 hod. večer. Cieľom tejto vzdelávacej akcie je poskytnúť verejnosti vedomosti, ktoré môžu pomôcť pri záchrane životov ďalších ľudí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu