Žilinskí policajti z PMJ prišli o svojho veliteľa. Skolaboval pri Popradskom plese


Foto: Žilinskí policajti z PMJ prišli o svojho veliteľa. Skolaboval pri Popradskom plese Foto: Koláž – Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj; Facebook/Air - Transport Europe

Policajný zbor smúti. Vo štvrtok 15. júna 2023 po náhlom kolapse v horskom hoteli v blízkosti Popradského plesa zomrel veliteľ žilinskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky mjr. Ing. Martin Slávik. O záchranu jeho života bojovalo viacero osôb, oživiť sa ho však už nepodarilo.

Záchranársky vrtuľník smeroval k hotelu po nahlásení situácie operačnému stredisku v popoludňajších hodinách. Medzitým do príletu posádky poskytovali kardiopulmonálnu resuscitáciu 47-ročnému mužovi svedkovia udalosti, ale aj zamestnanci ubytovacieho zariadenia. Pomôcť sa snažili aj použitím AED prístroja.

„Po prílete pokračoval lekár v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii. Aj napriek maximálnu úsiliu sa však 47-ročnému mužovi nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a lekár mohol, žiaľ, konštatovať úmrtie,“ spresnili na sociálnej sieti leteckí záchranári, ktorí sa na základňu vrátili bez pacienta.

„Dnes zomrel jeden z nás. Rodine vyslovujeme úprimnú sústrasť. Martin, odpočívaj v pokoji, R. I. P.,“ uviedlo smútočne Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu