VIDEO: Pri Strážove sa vážne zranil fínsky cyklista, z náročného terénu ho evakuovali leteckí záchranári


Foto: VIDEO: Pri Strážove sa vážne zranil fínsky cyklista, z náročného terénu ho evakuovali leteckí záchranári Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Leteckí záchranári smerovali včera v popoludňajších hodinách do žilinskej mestskej časti Strážov. V lesnom teréne sa mal nachádzať zranený muž, ktorý potreboval ich pomoc. Informovala o tom spoločnosť Air - Transport Europe, ktorá poskytuje vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu, v príspevku na sociálnej sieti.

V stredu 14. júna na cyklochodníku nad Strážovom nešťastne spadol 30-ročný cyklista fínskej národnosti. Pri páde si vážne poranil rameno. Na pomoc mu bola vyslaná posádka vrtuľníka Krištof 06 zo Žiliny. Leteckým záchranárom sa podarilo z paluby lokalizovať miesto, kde sa Fín nachádzal.

„Následne bol lekár k nemu vysadený palubným navijakom. V spolupráci s pozemnými záchranármi bol cyklista ošetrený a pripravený na evakuáciu z miesta lanovou technikou. V stabilizovanom stave bol letecky prevezený na urgentný príjem fakultnej nemocnice v Žiline,“ uviedli leteckí záchranári.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu