Považské múzeum pozýva na vychádzku po stopách miestnych spevavcov, dravých vtákov a rastlinstva


Foto: Považské múzeum pozýva na vychádzku po stopách miestnych spevavcov, dravých vtákov a rastlinstva Foto: Facebook/Považské múzeum

Vydajte sa Za vtákmi a kvetmi višňovského chotára na prírodovednej vychádzke, ktorú pred letnou pauzou pripravilo Považské múzeum v Žiline. Podujatie sa uskutoční už o týždeň v utorok 20. júna. Sprievodcami budú zoológ Ján Kicko a botanička Květa Kicková.

Budeme pozorovať prítomné spevavce aj dravé vtáky a prejdeme sa aj po lúčnych chodníčkoch za zaujímavou kvetenou,“ zverejňuje hovorkyňa Považského múzea Magdaléna Lacková.

Tento kolektívny poznávací výlet je zameraný na prítomné spevavce aj dravé vtáky. Cesta účastníkov povedie aj po lúčnych chodníčkoch za zaujímavou flórou. K dispozícii bude monokulárny ďalekohľad na pozorovanie vtáctva, vítaný je tiež vlastný ďalekohľad, no nie je nutný. Oblečenie a obuv je potrebné prispôsobiť podľa počasia.

Zraz je naplánovaný o 16:00 hod. na autobusovej zastávke Višňové, konečná. Ako možnosť dopravy môžete využiť vlastné auto alebo autobus zo stanice Žilina. Vychádzková trasa povedie od bodu stretnutia po úpätie Hoblíku a Valientovho dielu, ďalej cez Višňovskú dolinu. Cesta skončí opätovne pri autobusovej zastávke Konečná vo Višňovom.


Dĺžka trasy je približne 3,5 kilometra, ide o nenáročnú prechádzku po nespevnených chodníkoch s celkovým trvaním približne 3 hodiny. Vstupné pre dospelých stojí 2 eurá, deti do 6 rokov majú možnosť zúčastniť sa zadarmo.

V súvislosti s nepriaznivým počasím však môže nastať zmena termínu akcie, preto odporúčame sledovať prípadné zmeny. Viac informácií sa dozviete u kontaktnej osoby zverejnenej na oficiálnej webstránke Považského múzea.


Miesto: Višňové
Dátum: 20.06.2023 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu