FOTO: Kaštieľ v Radoli počas júna očarí návštevníkov bohatou ponukou expozícií


FOTO: Kaštieľ v Radoli počas júna očarí návštevníkov bohatou ponukou expozícií
Galéria: 7 fotiek
Foto: kysuckemuzeum.sk

Kysucké múzeum oslavuje 40 rokov obnovy a sprístupnenia širokej verejnosti. Jeho súčasťou je Kaštieľ Radoľa, ktorý je jedným z mála zachovaných renesančných pamiatok v regióne. Kysucké múzeum tu už tradične prezentuje svoje expozície k dejinám Kysúc od najstarších čias a tiež pridáva výstavy z rôznych spoločenských oblastí.


Na mesiac jún sú v Radoľskom kaštieli okrem stálych expozícií (Svet dávnych predkov, 695 rokov – cesta dejinami a Meštianske bývanie na Kysuciach) pripravené aj nové zaujímavé výstavy.

Medzi najnovšie patrí výstava Umenie práce s drevom v podaní Antona Kaduru a Evy Comorkovej Kadurovej, podobne vie návštevníkov nadchnúť aj úžitková krása zberateľského skla od pani Kláry Samuelisovej.



Deti ale i nadšencov automobilizmu poteší výstava Lego – stavebnica na kolesách s parádnymi modelmi ťahačov, osobných, závodných, terénnych či bojových vozidiel.

Počas mesiaca jún v kaštieli naďalej prebieha zážitkový kvíz Cesta za pokladom, pri ktorom sa deti zahrajú na hľadačov pokladu, pričom ich na konci pátrania bude čakať sladká odmena. Prichystané sú tiež tvorivé dielne s ľudovou tematikou, a to výroba papierových harmoník, dievčičiek, prípadne chalúpok.

Na piatky v mesiaci jún je pre žiakov a študentov pripravená Škola archeológie - komentovaná prehliadka expozície Svet dávnych predkov, spojená s vychádzkou na archeologickú lokalitu Koscelisko s archeologičkou múzea Mgr. Dankou Majerčíkovou,“ približuje Kysucké múzeum, organizácia zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Pre študentov si môžu učitelia vybrať komentovanú prehliadku expozície 695 rokov – cesta dejinami, ktorá je venovaná histórii Kysuckého Nového mesta. Na oficiálnej webstránke Kysuckého múzea sú dostupné všetky plánované podujatia, pozvánky na expozície aj aktuálny cenník.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu