Baumax predáva tovar, ktorý mu už nepatrí. Ceny vo výpredaji sú vyššie, kde si uplatníte záruku?


Foto: Baumax predáva tovar, ktorý mu už nepatrí. Ceny vo výpredaji sú vyššie, kde si uplatníte záruku? Foto: ilustračné / zilina-gallery.sk

Mnoho zákazníkov, ktorí v posledných týždňoch nakúpili tovar v Baumaxe si až teraz položili otázku, kde vlastne vybavia reklamácie. Baumax ich vybavovať nebude, pretože nemôže. Tovar v predajniach mu už nepatrí.

Predaj Baumaxu má totiž riadiť firma Gordon Brothers, ktorá má na starosti aj vypredanie celého sortimentu. Nástupca, ktorým bude nemecký obchod OBI, nechce zdediť po Baumaxe žiadny tovar, len priestory. Ako sa píše na portáli Aktuality.sk, firma Gordon Brothers kúpila všetok tovar zo všetkých Baumaxov. Teraz ho predáva pod hlavičkou Baumax. Preto môžu byť niektoré ceny vyššie, ako v bežnej ponuke, aj napriek tomu, že ide o výpredaj.

Heslo výpredaja “všetko musí preč” je podmienkou reťazca OBI, ktorý predajne Baumaxu preberie.

Mnohí zákazníci si tiež všimli, že ceny vo finálnom výpredaji sú vyššie ako v klasických letákových akciách. Baumax však o cenách nerozhoduje. Rovnako neposkytuje žiadne záruky a reklamácie, čo je logické, ak tovar nevlastní.

Uplatniť reklamáciu si zákazníci budú mocť u externého partnera Baumaxu, ktorý riadi celý predaj. Nikto však stále nevie, ako reklamovať. Podľa zákona je stanovená minimálna doba na oznámenie 7 dní pred zatvorením prevádzky. Dovtedy musí oznámiť, kde a ako budú zákazníci reklamovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu