Novinka na Slovensku: V Terchovej a okolí si môžete zajazdiť na zdieľaných horských e-bicykloch


Foto: Novinka na Slovensku: V Terchovej a okolí si môžete zajazdiť na zdieľaných horských e-bicykloch
Galéria: 9 fotiek

V obci Terchová pri Žiline spustili projekt zdieľaných horských bicyklov na elektrický pohon. Ide o úplnú novinku v rámci Slovenska, ktorá môže výrazne podporiť turizmus v lokalite a zároveň ponúkne ľuďom možnosť vidieť nové miesta, na ktoré by peši či klasickým bicyklom nevyšli.

Súčasťou je až 60 horských e-bicyklov v dvoch veľkostiach - M/S a XL/L. V oblasti Terchovej a Vrátnej zároveň pribudlo sedem nabíjacích staníc, vrátane solárnych, s centrálnou stanicou pri Dreveniciach Terchová Resort.

Zapožičanie je možné cez jednoduchú aplikáciu, pričom si iba stačí dobiť minimálny kredit vo výške 4 eurá. Jazda sa vždy začína aj ukončuje v dobíjacej stanici. Na vypožičanie nie je nutná žiadna platba depozitu.

Sieť nabíjacích staníc pre horské e-bicykle nájdete na nasledovných miestach:

  • Drevenice Terchová resort - oproti hotelovej recepcii
  • Terchová - Biely potok/Hotel Diery
  • Terchová - Štefanová/Hotel Boboty
  • Terchová - Štefanová/hlavné parkovisko pri autobusovej zastávke
  • Terchová - Vrátna/Paseky v blízkosti požičovne RAW
  • Terchová - Vrátna/konečná, oproti autobusovej zastávke
  • Varín Tesco - pred OC Tesco

Po jednoduchej registrácii v aplikácii ANTIK SmartWay odomknete bicykel načítaním QR kódu na riadidlách alebo inteligentnom zámku. Následne už len jazdíte kdekoľvek chcete, e-bike vám prehľadne ukáže aktuálny stav batérie, aby ste sa vedeli pohodlne zaviezť kam potrebujete aj vrátiť späť.

Jazdu ukončíte zastavením horského e-bicykla a pripojením do ANTIK nabíjačky v rámci zóny použitia, vyhotovením fotografie bicykla v aplikácii a následne mechanicky zatvorením zámku na zadnom kolese.

Všetky informácie spolu s cenníkom nájdete na stránke www.dreveniceterchova.sk/ebike-share. Novinky k e-bicyklom nájdete na Facebooku a Instagrame.

Po dobrom výlete na horských e-bicykloch sa môžete zastaviť v stanici Drevenice Terchová Resort a dopriať si chutné občerstvenie na panoramatickej terase s krásnym výhľadom. Zaujať vás tu môže napríklad poctivé remeselné Pivo Vŕšky, tiež v nealkoholickej verzii alebo Sládkovu limonádu. Ak chcete v Terchovskej doline stráviť viac ako jeden deň, jednoducho sa ubytujte a užite si noc v dreveniciach.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok