Muž po zrážke s lyžiarkou na svahu pod Chopkom vrazil v plnej rýchlosti aj do zábran


Foto: Muž po zrážke s lyžiarkou na svahu pod Chopkom vrazil v plnej rýchlosti aj do zábran Foto: hzs.sk

Dnes, v nedeľu 23. apríla 2023, boli horskí záchranári požiadaní o pomoc na zjazdovke pod Chopkom. Počas lyžovačky tam narazil 59-ročný Slovák do ďalšej osoby na svahu, pričom následne v plnej rýchlosti narazil do drevených zábran vedľa zjazdovky.

Podľa informácií uverejnených na oficiálnej webovej stránke Horskej záchrannej služby (HZS) bol muž po incidente v oblasti Konského Grúňa krátko v bezvedomí. Napokon sa však prebral, no trpel amnéziou, teda výpadkom pamäte.

Záchranári HZS muža po príchode na miesto vyšetrili a súčasne požiadali o súčinnosť posádku leteckých záchranárov z Banskej Bystrice,“ spresnila HZS. U lyžiara bol identifikovaný úraz hlavy a mnohopočetné poranenie končatín.


Záchranári preto zranenému lyžiarovi poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, umiestnili ho do vákuového matraca a následne bol muž vrtuľníkom VZZS transportovaný do nemocnice v Ružomberku.

Záchranári sa vzhľadom na priebeh kolízie zaujímali aj o osobu, do ktorej muž narazil ešte pred smerovaním k zábranám. Podľa dostupných informácií však lyžiarka vyviazla z nehody bez zranení.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu