Po zrekonštruovanej lávke medzi Strečnom a Nezbudskou Lúčkou povedie cyklotrasa medzi dvomi hradmi


Foto: Po zrekonštruovanej lávke medzi Strečnom a Nezbudskou Lúčkou povedie cyklotrasa medzi dvomi hradmi Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

V najbližších mesiacoch bude prebiehať rekonštrukcia lávky pre peších a cyklistov medzi obcami Strečno a Nezbudská Lúčka. Jej dokončenie zároveň pomôže bezpečne spojiť cyklotrasou dva navštevované hrady.

O plánoch informoval Žilinský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti. Župa je totiž hlavným partnerom cezhraničnej spolupráce Slovenska a Českej republiky s názvom Interreg SK-CZ. V rámci projektu bola minulý rok opravená brána hradu Strečno a vybudovaný viac než 2-kilometrový úsek cyklotrasy Hrad Budatín - Hrad Strečno.

„Čoskoro začne obec Strečno s rekonštrukciou lávky pre peších a cyklistov ponad Váh. Navyše, vďaka pripravovanému projektu Vážskej cyklotrasy na druhom brehu Váhu na úseku Varín – Nezbudská Lúčka, finálne prepojíme cyklotrasou dva hrady po oboch stranách rieky,“ uviedol Žilinský samosprávny kraj.

Stavebné práce majú trvať 6 až 9 mesiacov, počas ktorých majú podľa samosprávy obyvatelia obcí strpieť uzatvorenie lávky. Občanom bude k dispozícii mostný objekt v obci Mojš, ako aj kompa cez rieku Váh. V Strečne by mal taktiež zastavovať autobus medzi Žilinou a Martinom - v ranných hodinách v smere do Martina, popoludní do Žiliny.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu