Most pre peších medzi Strečnom a Nezbudskou Lúčkou bude mesiace uzavretý, kompa má premávať častejšie


Foto: Most pre peších medzi Strečnom a Nezbudskou Lúčkou bude mesiace uzavretý, kompa má premávať častejšie Foto: google.com

Obyvatelia obcí Strečno a Nezbudská Lúčka, ktorí pravidelne dochádzajú na druhú stranu rieky Váh kvôli práci či iným povinnostiam, budú mať už čoskoro omnoho komplikovanejší presun. Lávka pre peších, ktorá spája tieto dve obce, bude od konca mesiaca marec úplne uzatvorená.

Dôvodom zatvorenia mostného objektu je jeho plánovaná rozsiahla rekonštrukcia. Lávka by mala byť odovzdaná do rúk zhotoviteľa predbežne v pondelok 27. marca. Informovala o tom obec Strečno prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. Podľa obce Nezbudská Lúčka má následná rekonštrukcia trvať 6 až 9 mesiacov.


„Náhradné riešenie na prepravu obyvateľov je v riešení. Obec rokuje s predstaviteľmi VÚC Žilina, vedením Vodných elektrárni v Trenčíne ako aj s prevádzkovateľom kompy. Pokiaľ bude dostatočný prietok vody, kompa bude premávať aj v skorých ranných hodinách,“ uviedla obec Strečno.


Nový harmonogram prevádzkového času kompy cez rieku Váh má byť zverejnený už čoskoro na webovej a facebookovej stránke kompy. Pokiaľ však nebudú vhodné poveternostné podmienky pre jej spustenie, obyvatelia spomínaných obcí si budú musieť vybaviť individuálnu prepravu.

„S VÚC Žilina riešime aj možnosť zachádzania diaľkových busov zo Žiliny do Martina cez obec Strečno. Snažíme sa pre spokojnosť občanov urobiť maximum a preto vás prosíme o pochopenie,“ doplnilo vedenie obce.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu