NAKA počas akcie CHIKARA 2 zasahovala aj v Žilinskom kraji, medzi zadržanými sú i policajní funkcionári


Foto: NAKA počas akcie CHIKARA 2 zasahovala aj v Žilinskom kraji, medzi zadržanými sú i policajní funkcionári Foto: Facebook/Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR

Dnes, v stredu 22. marca 2023, v skorých ranných hodinách zasahovali príslušníci odboru Západ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru (NAKA P PZ) na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja v rámci akcie s krycím názvom CHIKARA 2.

Zásah bol vykonaný pod dozorom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR. V súvislosti so zaisťovacou akciou bolo obvinenie vznesené voči 16 osobám a celkovo 10 z nich bolo aj zadržaných. Medzi nimi má byť aj činný policajný funkcionár pôsobiaci na OR PZ v Trnave, no aj bývalý príslušník PZ, v súčasnosti zaradený v riadiacej funkcii na Centre podpory KR PZ v Trnave.

Aktuálne v danej veci prebiehajú zaisťovacie úkony (domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov), po čom budú vykonávané výsluchy zadržaných obvinených,“ spresňuje aktuálne dianie v príspevku na sociálnej sieti Polícia Slovenskej republiky.


Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi bolo obvinených celkovo 14 osôb, no tu zoznam nekončí. Niektoré osoby totiž čelia obvineniam z viacerých trestných činov súbežne. 

Štyri osoby sú obvinené zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, dve osoby zo zločinu prijímania úplatku, dve aj z prečinu podplácania. Jedna osoba je obvinená aj zo zločinu hrubého nátlaku v štádiu prípravy a jedna osoba aj zo zločinu vydierania,“ uzatvára polícia a dopĺňa, že ku zverejneniu bližších informácií dôjde až v momente, keď to situácia umožní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu