Ukrajinec prevážal cez Oravu pod kobercami a dekami 12 Sýrčanov, za každého mal dostať 100 dolárov


Foto: Ukrajinec prevážal cez Oravu pod kobercami a dekami 12 Sýrčanov, za každého mal dostať 100 dolárov Foto: Finančná správa Slovenskej republiky

Príslušníci finančnej správy na Orave objavili v zastavenej dodávke nečakaný náklad. Pod dekami a kobercami sa ukrývalo dvanásť osôb. Informovala o tom Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.

Podozrivú dodávku si príslušníci finančnej správy všimli na komunikácií vedúcej do Námestova - Oravskej Jasenice. Po jej zastavení zistili, že ju šoféruje vodič z Ukrajiny, ktorý tvrdil, že jeho vozidlo je prázdne. Po opakovanej výzve im nakoniec umožnil skontrolovať interiér dodávky.


„Po otvorení dverí k ložnej časti vozidla sa príslušníkom finančnej správy naskytol pohľad na koberce a deky, pod ktorými sa ukrývalo 12 osôb cudzej národnosti. Vodič uviedol, že nevie o aké osoby ide a ani to, či majú pri sebe doklady,“ uviedla Božena Chríbiková.


Vodič príslušníkom finančnej správy tvrdil, že ľudí nepozná a jeho úlohou bola len ich preprava. Naložiť ich mal v Banskej Bystrici a smeroval s nimi cez hraničný priechod Bobrov do Poľska. Tam mal za každú prevezenú osobu dostať odmenu 100 dolárov. Po ďalšom preverení prípadu bolo zistené, že všetky osoby pochádzajú zo Sýrie. Teraz sú v rukách polície.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu