FOTO: V lesoparku ostalo na zemi množstvo orezaných konárov a polámané dreviny, stav bude upravený


FOTO: V lesoparku ostalo na zemi množstvo orezaných konárov a polámané dreviny, stav bude upravený
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Ivan Ceačko

Lesopark Chrasť je pre mnohých Žilinčanov obľúbeným miestom na oddych či rôzne športové aktivity. V uplynulých týždňoch však občanov, ktorí sa vybrali hľadať kúsok prírody v meste, zarazil stav drevín v lesoparku.

O svoje dojmy z návštevy tohto miesta sa pred niekoľkými dňami podelil aj Žilinčan Ivan v príspevku na sociálnej sieti. So svojimi spoluobčanmi zároveň zdieľal niekoľko fotografií z oblasti medzi ulicami Rosinská a Karpatská.

Údržba a orezávanie kríkov a stromov vo februári dopadla takto. Ak sa to zdá niekomu ok, tak sa ospravedlňujem, no zahádzať na jeseň vyštrkované chodníky trieskami a nechať kríky vyštiepané alebo vlastne len tak… veľmi smutný pohľad. Pritom veľké konáre prelomené cez teplovodné potrubie nechali tak,“ uviedol znepokojený Žilinčan.

Na tento podnet reagovala aj poslankyňa žilinského mestského zastupiteľstva Iveta Martinková. Po komunikácii s mestom dnes informovala miestnych obyvateľov o prísľube, že stav lesoparku bude upravený. Okrem toho však uviedla, že orezané konáre môžu mať na svedomí aj pracovníci plynárenskej spoločnosti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu