Muž z Kysúc sa s nožom vyhrážal zabitím otcovi aj matke, dostal podmienku 18 mesiacov


Foto: Muž z Kysúc sa s nožom vyhrážal zabitím otcovi aj matke, dostal podmienku 18 mesiacov Foto: Ilustračné foto

Okresný súd v Čadci rozhodol o vine miestneho muža, ktorý sa koncom uplynulého roka vyhrážal vlastným rodičom zabitím so zbraňou v ruke. Za prečin nebezpečného vyhrážania bol odsúdený na odňatie slobody na desať mesiacov.

Incident sa odohral na Vianoce, teda 24. decembra 2022, v rodinnom dome v okrese Čadca. Muž mal podľa popisu súdu počas celého dňa vulgárne urážať svoju matku, poškodzovať zariadenie domácnosti a obidvom rodičom opakovane hovoriť, že ich zabije.


Jeho agresívne správanie začalo približne o 10:15 hod. ráno, potom, ako požil alkoholické nápoje. S prestávkami, kedy si odišiel ľahnúť a spať, sa svojim rodičom vyhrážal až do večera. Jeho matka preto už počas dňa kontaktovala v obave o svoje zdravie a život políciu.

„Po tom, ako sa zobudil, opätovne začal svojej matke nadávať a zároveň sa jej vyhrážal, že ju zabije, kde počas tohto kopal do rôzneho zariadenia domu, následkom čoho jeho matka zavolala na miesto hliadku polície, kedy počas prítomnosti policajtov sa upokojil a odišiel do svojej izby,“ uvádza Okresný súd v Čadci.



Po odchode policajtov mala rodina na niekoľko hodín pokoj. Večer však mužova agresivita nabrala nový spád. Podľa trestného rozkazu mal zobrať do ruky nôž z kuchyne a volať na svojho otca, že ho zabije. Následne však zbraň odložil a na staršieho muža zaútočil päsťou, ktorou ho trafil do spodnej pery.

„Jeho rodičia mali obavu z naplnenia vyhrážok z jeho strany a to po predchádzajúcich negatívnych skúsenostiach s ním, z dôvodu jeho agresívnej povahy v čase opitosti, na základe čoho vec oznámili polícii,“ píše sa v súdnom rozhodnutí.

Okresný súd v Čadci 2. marca rozhodol o jeho vine za prečin nebezpečného vyhrážania a odsúdil ho na 10 mesiacov vo väzení. Jeho trest však bol podmienečne odložený na skúšobnú dobu 18 mesiacov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu