Obchodník s drogami Michal Píš, ktorý pôsobil aj v Žilinskom kraji, bol zatknutý v Kolumbii


Foto: Obchodník s drogami Michal Píš, ktorý pôsobil aj v Žilinskom kraji, bol zatknutý v Kolumbii Foto: PZ SR

Jeden z najznámejších slovenských zločincov bol zadržaný políciou v Južnej Amerike. Obchodník s drogami Michal Píš, ktorý operoval aj v Žilinskom kraji, je už v rukách zákona. Informoval o tom spravodajský portál El Colombiano.

Len 28-ročný muž bol od roku 2018 významným členom organizovanej zločineckej skupiny, ktorá pôsobila v oblasti Bratislavského a Žilinského kraja, ako aj Českej republiky. Jej členovia dovážali a obchodovali s metamfetamínom (pervitín) vo veľkom množstve. Mesačne malo ich rukami prejsť 10 kíl tejto psychotropnej látky, v celkovej hodnote asi 170-tisíc eur.


„Je považovaný za hlavného organizátora tejto skupiny (väčšina jej členov je už stíhaná, obžalovaná, ale aj už odsúdená). Bol už v minulosti rozsudkom právoplatne odsúdený za drogovú trestnú činnosť (teraz mu hrozí 20 rokov),“ uviedol Policajný zbor Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti.


Polícia ho aktuálne stíha za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Michala Píša hľadal Interpol a tiež štyri európske krajiny, nakoniec bol zadržaný v kolumbijskom meste Cartagena.

V Cartagene sa mal podľa lokálneho spravodajského portálu vydávať za turistu. Polícia však dostala upozornenie, že sa Píš chystá opustiť krajinu, preto bol urýchlene vydaný súdny príkaz na jeho zatknutie.

Slovenské úrady aktuálne riešia dokumenty potrebné na vydanie obchodníka s drogami do jeho domovskej krajiny. Kolumbijská polícia medzičasom vyšetruje, či v krajine nenadviazal kontakt s miestnymi zločineckými skupinami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu