Zlodej z Liptova skončil za krádež deviatich klátov dreva na súde, dostal dvojročnú podmienku


Foto: Zlodej z Liptova skončil za krádež deviatich klátov dreva na súde, dostal dvojročnú podmienku Foto: ilustračné

Okresný súd Liptovský Mikuláš sa zaoberal ďalším kurióznym prípadom. Rozhodnutie o vine vyniesol mužovi, ktorý ešte začiatkom februára tohto roka v obci Liptovská Porúbka (okres Liptovský Mikuláš) ukradol drevo z príbytku iného muža. 

Muž mal neoprávnený majetok získať tým, že „zvesil kovové lanko na drevenej bráničke pozemku susediaceho s rodinným domom, čím ju odistil, otvoril a vošiel na súvisle oplotený pozemok, kde sa dostal k hospodárskej budove - drevárni patriacej k rodinnému domu, na ktorej zo severnej steny vytrhol tri kusy drevených dosiek, ktorými bola obitá,“ uvádza sa v rozhodnutí súdu. 

Následne z priestorov drevárne cez vzniknutý otvor odcudzil deväť kusov bukových palivových klátov o dĺžke 30 cm a priemere 25 cm. Spôsobil tým škodu vo výške 18,48 eura. Len pár dní predtým bol pritom postihnutý za iný priestupok proti majetku, za čo mu bola uložená bloková pokuta vo výške 30 eur. 

Muž bol obvinený z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Rozhodnutím súdu dostal úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 15 mesiacov, sudkyňa mu však výkon trestu podmienečne odložila na dva roky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu