Súloži opitých manželov na liptovskej stanici predchádzala dohoda, muža odsúdili na 4 mesiace väzenia


Foto: Súloži opitých manželov na liptovskej stanici predchádzala dohoda, muža odsúdili na 4 mesiace väzenia Foto: Koláž – Vľavo: istockphoto.com ; Vpravo: Facebook/Mestská polícia Liptovský Hrádok

V úvode februára sa terčom posmechu na sociálnych sieťach stal prípad z Liptovského Hrádku, kde sa v pondelok 6. februára vo večerných hodinách oddala dvojica sexuálnemu styku priamo vo vestibule železničnej stanice. Len o dva dni neskôr rozhodoval o vine muža Okresný súd Liptovského Mikuláša.

Spoločným konaním sa dopustil fyzicky na mieste verejnosti prístupnom hrubej neslušnosti tým, že vyvolával verejné pohoršenie vykonávaním pohlavného styku, čím spáchal prečin výtržníctva,“ uvádza sa v trestnom rozkaze.

Očitými svedkami pohoršujúceho správania mali byť zamestnanci stanice, príslušník policajnej hliadky, ktorý situáciu po nahlásení prišiel riešiť, ale aj okoloidúci vrátane maloletej osoby. Aktérmi bola podľa informácií v trestnom rozkaze manželská dvojica, ktorá sa prečinu dopustila pod vplyvom alkoholu a po vzájomnej predchádzajúcej dohode.


Vykonával súlož tak, že D. Š. U. kľačala na kolenách a podopierala sa rukami položenými na podlahe, pričom mala stiahnuté nohavice a spodnú bielizeň a L. Š., rovnako so stiahnutými nohavicami a spodnou bielizňou, kľačiac za ňou do nej vnikal odzadu,“ opisuje detaily udalosti trestný rozkaz.

Zatiaľ, čo v prípade obvinenej ženy bolo trestné stíhanie uznesením prokurátora Okresnej prokuratúry Liptovský Mikuláš podmienečne zastavené, muž následkom svojho konania neunikol. Sudca Mgr. Juraj Lukáč ho totiž odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere štyri mesiace.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu