Pred železničnou stanicou v Žiline sa vykoľajil vlak Pendolino, ZSSK dočasne prerušuje dopravu na Kysuce


Foto: Pred železničnou stanicou v Žiline sa vykoľajil vlak Pendolino, ZSSK dočasne prerušuje dopravu na Kysuce Foto: Facebook/Dominik Rušin

Dnes, v stredu 1. marca, došlo krátko pred jedenástou hodinou ku vykoľajeniu vlaku Pendolino dopravnej spoločnosti České dráhy. Vlak smerujúci z Prahy na východ Slovenska do Košíc, zišiel zo svojej dráhy tesne pred železničnou stanicou Žilina.

O aktuálnej situácii informoval cestujúci nachádzajúci sa na mieste. Na nehodovú udalosť však upozorňuje aj Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti Twitter, kde pravidelne informuje o spojoch a prípojoch.

Od 10:50 hod. prerušená doprava v úseku Žilina – Kysucké Nové Mesto,“ uvádza v spojitosti s nehodovou udalosťou ZSSK, ktorá v ďalšom príspevku zároveň informuje o výraznom meškaní osobného vlaku 7547 smerujúceho z Čadce do Martina. Krátko po 11:30 hod. ide už o viac ako polhodinové zdržanie.

Slovenský dopravca taktiež informuje o odrieknutí medzinárodných EuroCity (EC) vlakov 140, 141 a 142 v úseku Žilina – Čadca št. hr. Spoj EC 141 vyrazil do Žiliny z hlavného nástupišťa v Prahe o 8:15 hod., EC 142 mal ísť v opačnom smere zo Žiliny o 10:34 hod. a EC 140 by za ideálnych podmienok vyrazil rovnako zo Žiliny o 14:34 hod. 


Aktualizácia (14:15 hod.):

ZSSK aj po 14:00 hod. informuje o dočasných zmenách v cestovnom poriadku v oblasti Žiliny a Kysúc. O presun cestujúcich z týchto oblastí sa dočasne stará náhradná autobusová doprava. Bližšie informácie k jednotlivým spojom nájdete na Twitteri slovenského dopravcu po kliknutí SEM.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu