ZSSK k vykoľajeniu vlaku Pendolino v Žiline: Pravdepodobne došlo k závade na výhybke


Foto: ZSSK k vykoľajeniu vlaku Pendolino v Žiline: Pravdepodobne došlo k závade na výhybke Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V stredu 1. marca 2023 sa v dopoludňajších hodinách pri príchode do železničnej stanice v Žiline vykoľajil vlak Pendolino zahraničného dopravcu České dráhy, ktorý na Slovensko dorazil z Prahy. Na miesto po nahlásení situácie okamžite vyrazili príslušníci policajného zboru, ktorí nehodovú udalosť dokumentujú.

Dnes doobeda došlo na hlavnej stanici v Žiline k vykoľajeniu vlaku – Pendolino na linke Praha - Košice. K zraneniu osôb nedošlo, dychová skúška u rušňovodiča negatívna,“ uviedla stručne polícia v príspevku na sociálnej sieti Facebook, kde zároveň zverejnila niekoľko fotografií vlaku.

Príčina vykoľajenia dosiaľ nie je bližšie špecifikovaná, bezpečnostné zložky na žilinskej železničnej stanici však vykonali prvotné procesné úkony s cieľom situáciu objasniť. O predpokladanú príčinu nehodovej udalosti sa v komentári pod príspevkom polície podelila samotná Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Približne o 10:50 hod. prišlo pri prejazde výhybkou v nízkej rýchlosti 30 – 40 km/h na vjazde do Žiliny v smere od Čadce k vykoľajeniu predného podvozku prvého vozňa súpravy vlaku SC241 Pendolino. Pri tejto udalosti sa nikto nezranil, asi 150 cestujúcich využilo vlak Ex605 do Košíc. Presná príčina udalosti sa vyšetruje, pravdepodobne prišlo k závade na výhybke,“ odhaduje dopravca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu