Turecký kamión pri obiehaní narazil do skaly pod Strečnom, cesta bola niekoľko hodín neprejazdná


Foto: Turecký kamión pri obiehaní narazil do skaly pod Strečnom, cesta bola niekoľko hodín neprejazdná Foto: Facebook/Ako je na tom Strenčno? Verejný dopravný infoservis.

Včera pred polnocou došlo na ceste pod Strečnom k ďalšej dopravnej nehode, ktorá zapríčinila niekoľkohodinové obojsmerné uzatvorenie tohto úseku. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ako aj vodiči čakajúci v kolónach.

Nepriaznivé počasie uplynulých dvoch dní spôsobilo zlý stav vozoviek aj na tých najfrekventovanejších komunikáciách. V sobotu 4. februára v nočných hodinách dostali žilinskí hasiči hlásenie o incidente na ceste prvej triedy I/18 medzi Žilinou a Vrútkami.


Podľa informácií od svedkov dopravnej nehody malo nákladné motorové vozidlo s tureckým evidenčným číslom predchádzať ďalší automobil. Vodič kamiónu však stratil kontrolu nad vozidlom, dostal šmyk a následne mal naraziť do skaly.


„Kamión (Turecko) pod Strečnom obiehal v pravotočivej zákrute a dostal šmyk. Tvoria sa dlhé kolóny a momentálne neprejazdné. Čaká sa na správcu a odstránenie nebezpečných látok a následný odťah. Kto môže, vyhnite sa tomuto úseku,“ upozornil žilinský poslanec Denis Cáder.

Na vozovku z nákladného vozidla unikol veľký objem prevádzkových kvapalín. Podľa motoristky, ktorá sa nachádzala na mieste, ostalo na ceste rozliatych približne tisíc litrov nafty. Vodič kamiónu utrpel pri náraze zranenia a bol transportovaný do nemocnice.

Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky vrátane šiestich príslušníkov Hasičského a záchranného zboru zo stanice v Žiline s dvomi vozidlami. Počas noci sa v obidvoch smeroch tvorili dlhé kolóny vozidiel, cesta bola neprejazdná niekoľko hodín.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu